Facemos una receta

L’antroxu ye’l tiempu les llambiotaes: casadielles, picatostes, frixuelos…. vamos lleer esta receta y pensar qué ye lo que queremos cocinar:

INGREDIENTES:
– 4 güevos
– 1 llitru de lleche.
– 4 cayaraes grandes d’azucre.
– 200 gramos de fariña.
– Aceite y una sartén.
ELLABORACIÓN:
Primero batimos los güevos, depués echámos-y l’azugre y la lleche. A lo último la fariña, entemeciéndolo too mui bien.
Ponemos la sartén a calentar con un chorrín d’aceite y vamos friendo la masa, cada vuelta la cantidá qu’entra nuna garciella, y durándola per cada llau.
Pa rematar vamos poniéndolos ún enriba d’otru, echándo-yos penriba azucre y canela.

¿Sabes de qué ye esta receta?

Agora escueyi ún de los platos siguientes y escribi nun documentu de word los ingredientes y la ellaboración coles tos palabres. Recuerda que tien de ser n’asturianu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s